Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami

Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami

Co jiného si upéct na Velikonoce než tradiční mazanec z kynutého těsta. Na pečení si vyhraďte dostatek času. Aby mazanec krásně nakynul, potřebuje kynout minimálně 2 hodiny nebo víc. Výsledek ale stojí za to! Doba přípravy, včetně pečení:  3–3,5 hodiny Ingredience 400...

Salát s BIO kuskusem Billa a zeleninou

Salát s BIO kuskusem Billa a zeleninou

Suroviny na 1 porci: Kuskus 75 g Paprika žlutá 0.5 ks Rajčata 3 ks Cuketa 0.5 ks Mrkev 0.5 ks Žampiony 75 g Červená cibule 0.5 ks Česnek 1 stroužky Koriandr Hrubozrnná hořčice 1 lžíce Šťáva z citronu Sůl Pepř Mlýnek chilli Extra panenský olivový olej 1 lžíce...

Rostlinný cheesecake s jahodami

Rostlinný cheesecake s jahodami

Korpus: sušenky rozdrťte na jemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu vyhlaďte na dno formy a utlačte. Poklaďte na ní půlky pokrájené banány…

Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

Osmažte pomalu cibulku a česnek na oleji. Přidejte koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli orestujte. Zalijte horkou vodou (nebo ideálně zeleninovým vývarem, máte-li ho), přidejte kostky zeleninového bujónu, cizrnu a brambory. Vařte cca 15 minut ( nebo do změknutí brambor-záleží na velikosti kousků)…

Salát z celozrnných těstovin s uzeným tempehem

Salát z celozrnných těstovin s uzeným tempehem

Těstoviny uvařte dle návodu – dejte pozor – celozrnné těstoviny se často vařením rozpadají – na trhu jich je více druhů a kvalitnější se většinou uvaří bez problémů – bohužel ty české se rozvařují častěji . Během vaření těstovin si připravte dresing a další suroviny. Tempeh, papriku nakrájejte na malé kostičky, okurky a cibuli na velmi malé kostičky nebo tenoulinké plátečky. (pokud jste použili kapari, ty nechte samozřejmě v celku)…

Salát z kus-kusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kus-kusu s kozím sýrem a brusinkami

Uvařte celozrnný kus-kus v poměru 1 díl kus-kusu na 1,5 dílu vody a nechte ho vychladnout (celozrnný kus-kus raději nechte přejít varem, bílý stačí zalít jen vodou a o něco méně vody). Připravte si dresing, omyjte špenát či rukolu a vysušte je nejlépe odstředivkou na salát. Opražte na sucho pinie nebo ořechy, nakrájejte kozí sýr na kostičky a smíchejte vše s vychladlým kus-kusem , s brusinkami a s medovým dresingem. Tenhle základ salátu můžete mít připravený v ledničce. Až těsně před servírováním ochuťte špenát (rukolu) olejem a umeoctem, popřípadě citronovou šťávou se solí a opatrně promíchejte do ochuceného kus-kusu.

Špaldovo-ořechové halušky s bazalkou

Špaldovo-ořechové halušky s bazalkou

Halušky trochu jinak. Tyhle halušky můžete servírovat i s tzv. falešným špekem z mé 1. Biokuchařky. Špek můžete udělat i z uzeného tofu a celeru místo tempehu.