Sezóna medvědího česneku je tady. Víte, proč má přezdívku „medvědí“ a jak ho využijete v kuchyni?

Zapomeňte na chvíli na dušenou mrkev, kapustu i zelí a přivítejte ve své kuchyni...

Mrkev nejen jako ingredience do vývaru. Připravte si ji na vícero způsobů

Oblíbená kořenová zelenina, která má v našich kuchyních široké využití. Řeč je o karotce, která...

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Nenechte si zkazit náladu chladnými a sychravými dny. Pokud zimě příliš neholdujete, zkuste si...

Houbový kuba – klasika, která skvěle zapadne i do moderního vánočního menu

Kroupy – téměř zapomenutá surovina, na kterou si mnoho z nás vzpomene přinejlepším těsně před...

Vánočka – pletené dílo, které nesmí chybět u sváteční snídaně

Představte si to dokonalé ráno během poklidných vánočních svátků, na které všichni tak netrpělivě...

7 jednoduchých tipů pro ještě kouzelnější a pohodovější Vánoce

Tak a zase po roce máme tady Vánoce. Kdo by se také na onen...

Bramborový salát – klenot Vánoc, který na sváteční tabuli nesmí chybět!

Ať už patříte mezi stoprocentní milovníky klasických českých Vánoc, nebo žádné osvědčené tradice nikdy...

Nemáte rádi rybí polévku? Přinášíme 3 tipy na ty nejpopulárnější štědrovečerní varianty

Tradiční staročeská polévka, jak se rybí variantě často přezdívá, se na štědrovečerním menu objevuje...

Víte, co namazat na cukroví a jaké ovocné zavařeniny se hodí nejvíc?

Pomalu se blíží čas Vánoc a vy jistě přemýšlíte nad tím, kdy začnete s pečením...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou...

Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami ze sezónních hrušek

I vy si během studených podzimních dnů rádi dopřejete klidný večer v teplé dece s hrnečkem...

Dýně, kam se podíváš. Dejte si pozor na správné skladování, zásoby vám pak vydrží až do jara!

Tykev je vděčná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných pokrmů. A když...

Přivítejte dýňovou sezonu ve své kuchyni. Netradiční koláče si zamilujete

Máslová, muškátová, velkoplodá, špagetová – nejvýraznější plodina babího léta, dýně, má opravdu mnoho podob....

Pestré ovoce plné vitamínů je konečně tady. Inspirujte se sladkými recepty se švestkami a jablky

S babím létem je neodmyslitelně spjaté voňavé sezónní ovoce v podobě jablek a švestek. S oběma druhy...

Dýňová sezóna v plném proudu: Vyzkoušejte originální recepty na ohni

Léto už sice skončilo, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší...

Podzim ve znamení vín a sýrů

Přinášíme desatero správného párování Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos...

Nenechte si ujít v rámci BIO září naše soutěže

Ve spolupráci s partnery Měsíce biopotravin vyhlašujeme v průběhu měsíce září pravidelné tematické soutěže o...

Ekologické zemědělství přiblíží nová výstava na střeše Národního zemědělského muzea

V rámci Měsíce biopotravin Ministerstvo zemědělství připravilo spolu s Českou technologickou platformou pro ekologické zemědělství...

Měsíc biopotravin je konečně tady - vydejte se s námi na ekofarmy

Vydejte se s rodinou na výlet a poznejte svého farmáře! Nechcete letos riskovat cestu...

Půda - zdravá, živá, úrodná

Na počátku zrodu každé potraviny s logem BIO stojí ekologický zemědělec.

3 důvody, proč dát šanci biopotravinám

Biopotraviny se v posledních letech těší čím dál větší oblibě. Lidem začíná víc a...

KUPUJTE BIO srdcem

Na počátku zrodu každé potraviny s logem BIO stojí ekologický zemědělec. V dalších fázích...