večeře
Cibulovo-bramborový salát
Ingredience
1,5 kg bio brambor
4 bio cibule
2 dcl bio vývaru
0,5 kg bio uzeného masa (nemusí být)
lžíce bio octu
bio cukr, sůl, bio pepř na dochucení
Postup
Nejprve uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Následně je oloupejte a rozkrájejte na plátky či kostičky. Cibuli pokrájejte na tenké půlměsíčky, lehce orestujte a poté podlijte vývarem. Dle chuti dochuťte octem, cukrem, solí a pepřem. Vše společně povařte alespoň 20 minut, aby byla cibule pěkně měkká. Směs vylejte do uvařených brambor a důkladně promíchejte. Přidat můžete také na kostky nakrájené uzené maso, které dodá salátu perfektní chuť. Podávejte jej vychlazený.