Jarní polévka z medvědího česneku
Ingredience
- 300 g bio čerstvého medvědího česneku
- 1–4 stroužky bio česneku
- 150 g bio brambor
- 2 lžíce bio másla
- 70 g bio cibule
- 500 ml bio vývaru (ideálně masový)
- 150 ml čerstvé bio smetany
- 2 ks bio pečiva na krutonky
- bio pepř
- sůl
Postup
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno, poté je v hrnci na másle osmažíme. Po chvíli přidáme nakrájené brambory a celou směs okořeníme solí a pepřem. Podlijeme vývarem a vaříme do změknutí asi půl hodiny. Následně si připravíme medvědí česnek. Oddělíme listy a stonky, které pokrájíme a přidáme do polévky. Listy rozmixujeme zvlášť na jemnou pastu. Jakmile jsou brambory uvařené, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Po chvilce přidáme také pastu z listů a vše ještě jednou promícháme tak, aby se ingredience úplně propojily. Takto připravenou polévku můžeme případně dochutit a na závěr přidat na kostičky nakrájené a orestované pečivo.
TIP na závěr: Medvědí česnek a mnohé další dobroty v bio kvalitě – od zavařenin po maso seženete na Horňácké farmě. Více info zde.