snídaně

Švestková bublanina pro zářivější víkend

Ingredience

  • Asi 450 g vyloupaných bio švestek
  • 1 hrnek bio polohrubé mouky
  • 40 g bio bramborového škrobu
  • 1 lžička bio prášku do pečiva
  • ½ hrnku bio třtinového cukru
  • ½ hrnku bio rostlinného oleje
  • 2 ks bio vejce
  • 4 lžíce bio mléka

Postup

Ovoce omyjte a vypeckujte. Do mísy přidejte postupně vejce, cukr a olej. Směs umíchejte do pěny. Následně přilijte mléko, přisypejte mouku s kypřicím práškem a bramborovým škrobem. Dobře zamíchejte. Poté so připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Z mouky, cukru a másla prsty nachystejte drobenku. Těsto vylijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Nahoru přidejte ovoce. Posypte drobenkou a pečte asi půl hodiny na 180 stupňů.


Nehodnoceno

Please rate this