snídaně
Švestková bublanina pro zářivější víkend
Ingredience
- Asi 450 g vyloupaných bio švestek
- 1 hrnek bio polohrubé mouky
- 40 g bio bramborového škrobu
- 1 lžička bio prášku do pečiva
- ½ hrnku bio třtinového cukru
- ½ hrnku bio rostlinného oleje
- 2 ks bio vejce
- 4 lžíce bio mléka
Postup
Ovoce omyjte a vypeckujte. Do mísy přidejte postupně vejce, cukr a olej. Směs umíchejte do pěny. Následně přilijte mléko, přisypejte mouku s kypřicím práškem a bramborovým škrobem. Dobře zamíchejte. Poté so připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Z mouky, cukru a másla prsty nachystejte drobenku. Těsto vylijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Nahoru přidejte ovoce. Posypte drobenkou a pečte asi půl hodiny na 180 stupňů.