Biopotraviny ve školním a institucionálním stravování dávají smysl – seminář
Zajímá vás, co to vlastně jsou udržitelné potravinové systémy, co si představit pod pojmy ekologické zemědělství, ekologický produkt nebo biopotravina a co jejich nákupem ovlivníte v zemědělské krajině? Rádi byste nakupovali udržitelné potraviny ve vaší jídelně, menze, kantýně, ale máte za to, že právě biopotraviny si s omezeným rozpočtem určitě nemůžete dovolit?
Kdy: ve čtvrtek 1. 12. od 9:00 do 11:30
Kde: seminář bude probíhat on-line. Více informací najdete zde.
V on-line semináři se dozvíte nejen o ekologickém zemědělství v České republice a proč a jak můžete jako veřejný zadavatel nakupovat biopotraviny, ale také jak (ne)výrazně se nákupy ekologických produktů, při jejich správně zvoleném podílu a komoditě, projeví na ceně obědů. Myslíte si, že to není reálné? Pozvaní odborníci Vám představí konkrétní data, čísla a modelace navýšení cen některých komodit. Obdržíte i jednoduchou textaci pro nákup biopotravin do zadávací dokumentace, která vychází z GPP kritérií Evropské komise. A v rámci semináře bude prostor i pro Vaše dotazy.
Akci pořádá Institut odpovědného veřejného zadávání, účast je zdarma. Pro více informací se podívejte sem.