svačina
Barevný salát s jablky a ořechy
Ingredience
- 3 menší bio jablka
- 5 stonků bio řapíkatého celeru
- hrst bio salátových listů (např. baby špenát)
- 100 g bio měkkého sýra typu feta
- 100 g bio jogurtu
- lžíce bio vinného octa
- lžička bio třtinového cukru
- 100 g bio vlašských ořechů
- hrst bio sušených brusinek
- sůl, bio pepř
Postup
Jablka omyjte, očistěte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké měsíčky. Řapíkatý celer omyjte a pokrájejte na malé plátky. Špenát nebo jiné salátové listy omyjte, osušte a natrhejte na menší kousky. Jablka, celer, natrhaný salát smíchejte v misce a přidejte pokrájený sýr. Na zálivku smíchejte jogurt, ocet, cukr, dochuťte solí, pepřem a přidejte do salátu. Vše spolu důkladně promíchejte a dejte na pár minut vychladit do lednice. Podávejte posypané vlašskými ořechy a brusinkami.