oběd
Cuketové bramboráky
Ingredience
- 2 bio cukety
- 4 bio brambory
- 2 bio vejce
- 150 g bio hladké mouky
- 4 stroužky bio česneku
- sůl, bio pepř
- sušená bio majoránka
Postup
Cuketu a brambory nastrouhejte nahrubo, posolte a nechte odstát přibližně 10 minut. V cedníku ze směsi vymačkejte přebytečnou vodu. Přendejte do mísy, přidejte česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a mouku (část můžete nahradit také ovesnými vločkami). Důkladně promíchejte a nechte několik minut odstát. Na pánvi rozehřejte olej a placičky smažte dozlatova asi 4 minuty z každé strany. Poté je nechte chvíli odležet na ubrousku, aby se zbavily přebytečného tuku. Podávejte třeba s jogurtem nebo zakysanou smetanou.