oběd

Cuketové bramboráky

Ingredience

  • 2 bio cukety
  • 4 bio brambory
  • 2 bio vejce
  • 150 g bio hladké mouky
  • 4 stroužky bio česneku
  • sůl, bio pepř
  • sušená bio majoránka

Postup

Cuketu a brambory nastrouhejte nahrubo, posolte a nechte odstát přibližně 10 minut. V cedníku ze směsi vymačkejte přebytečnou vodu. Přendejte do mísy, přidejte česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a mouku (část můžete nahradit také ovesnými vločkami). Důkladně promíchejte a nechte několik minut odstát. Na pánvi rozehřejte olej a placičky smažte dozlatova asi 4 minuty z každé strany. Poté je nechte chvíli odležet na ubrousku, aby se zbavily přebytečného tuku. Podávejte třeba s jogurtem nebo zakysanou smetanou.


Nehodnoceno

Please rate this