Domácí granola s vlašskými ořechy a brusinkami
Ingredience
- 180 g bio vlašských ořechů
- 50 g bio lískových ořechů
- 300 g bio vloček
- lžíce bio lněných semínek
- lžíce chia semínek
- bio citronová kůra
- 100 g bio másla
- 3 lžíce bio třtinového cukru
- lžička bio skořice
- 100 g sušených brusinek
Postup
Troubu předehřejte na 170 stupňů. Vločky a semínka nasypte do mísy. Citronovou kůru nastrouhejte, oříšky nasekejte nahrubo, přidejte do směsi a vše spolu promíchejte. Med a máslo dejte do menšího hrnce a na mírném ohni postupně zahřívejte, dokud se ingredience nerozpustí a směs nezačne pěnit. Následně polejte vločky s oříšky, zaprašte cukrem, skořicí a pečlivě promíchejte, aby bylo vše dobře obalené v másle a medu. Rovnoměrně nasypte na plech vystlaný pečicím papírem a zapékejte v troubě přibližně 20 minut. Během pečení několikrát otočte, aby se vše rovnoměrně opeklo. Upečenou granolu nechte vychladnout, a nakonec přimíchejte brusinky. V dobře utěsněné nádobě vydrží křupavá granola asi 1 měsíc. Vychutnejte si ji ideálně v kombinaci s jogurtem a oblíbeným ovocem.