snídaně

Dýňové lívance

Ingredience

  • 1 menší bio dýně Hokkaidó
  • 3 lžíce bio másla
  • 170 g bio hladké mouky
  • 2 bio vejce
  • 2 lžíce bio moučkového cukru
  • prášek do pečiva
  • sůl

Postup

Dýni omyjte, rozkrojte napůl a zbavte semínek, slupku není třeba loupat. Dužinu nakrájejte na větší kostky. V hrnci na ohni rozpusťte máslo, přidejte dýni, sůl, podlijte vodou a pod pokličkou duste asi 15 minut. Poté dýni rozmixujte na pyré. Mouku promíchejte se solí, práškem do pečiva a přidejte dýňové pyré. Pokud se vám směs zdá příliš hustá, můžete přidat jogurt nebo kapku mléka. Přimíchejte máslo, vejce, cukr a míchejte, dokud nevznikne těsto ideální na lívance. Lívance pak smažte na mírném ohni z obou stran asi 2 minuty, dokud nezezlátnou. Podávejte s oblíbeným ovocem, oříšky a medem.


Nehodnoceno

Please rate this