oběd
Dýňový karbanátek v bulce se zeleninou
Ingredience
- 500 g bio dýně, doporučujeme Hokkaidó
- 1 ks bio vejce
- 1 ks bio zakysané smetany
- 1 ks bio červené cibule
- 5 ks stroužků bio česneku
- 2 ks bio rajčat
- 40 g strouhaného bio parmezánu
- 150 g bio sýru, doporučujeme čedar
- hrst čerstvé bio bazalky
- hrst bio salátu
- hrst strouhanky z bio pečiva
- bio rostlinný olej
- sůl
Postup
Dýni očistíme od pecek, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Společně se stroužky česneku přidáme na plech a pečeme na 200 stupňů dozlatova. Česnek si dáme stranou a upečenou, vychladlou dýni rozmačkáme na kaši, přidáme bylinky, parmezán a vejce. Osolíme a přidáme strouhanku, aby se karbanátky dobře tvarovaly. Asi na půl hodiny necháme odpočinout v ledničce. Poté smažíme z obou stran dozlatova.
Bulky rozřízneme a potřeme olejem, rozkrojenou stranou dáme na gril asi jednu minutu opékáme. Následně si připravíme dresink. Smícháme zakysanou smetanu s upečeným česnekem a potřeme jím připravené, opečené bulky. Na spodní část pečiva přidejte salát, karbanátek, plátek rajčete, červenou cibuli, sýr a přiklopte vrchním dílem.