oběd

Dýňový karbanátek v bulce se zeleninou

Ingredience

  • 500 g bio dýně, doporučujeme Hokkaidó
  • 1 ks bio vejce
  • 1 ks bio zakysané smetany
  • 1 ks bio červené cibule
  • 5 ks stroužků bio česneku
  • 2 ks bio rajčat
  • 40 g strouhaného bio parmezánu
  • 150 g bio sýru, doporučujeme čedar
  • hrst čerstvé bio bazalky
  • hrst bio salátu
  • hrst strouhanky z bio pečiva
  • bio rostlinný olej
  • sůl

Postup

Dýni očistíme od pecek, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Společně se stroužky česneku přidáme na plech a pečeme na 200 stupňů dozlatova. Česnek si dáme stranou a upečenou, vychladlou dýni rozmačkáme na kaši, přidáme bylinky, parmezán a vejce. Osolíme a přidáme strouhanku, aby se karbanátky dobře tvarovaly. Asi na půl hodiny necháme odpočinout v ledničce. Poté smažíme z obou stran dozlatova.

Bulky rozřízneme a potřeme olejem, rozkrojenou stranou dáme na gril asi jednu minutu opékáme. Následně si připravíme dresink. Smícháme zakysanou smetanu s upečeným česnekem a potřeme jím připravené, opečené bulky. Na spodní část pečiva přidejte salát, karbanátek, plátek rajčete, červenou cibuli, sýr a přiklopte vrchním dílem.


Nehodnoceno

Please rate this