svačina
Dýňový koláč z tvarohového těsta
Ingredience
Ingredience:
- 1 bio dýně hokkaido (1,5 kg)
- 3 lžíce bio cukru
- 100 g bio mletých oříšků
- bio vanilinový cukr
- bio skořice
Na těsto:
- 200 g hladké mouky v bio kvalitě
- 2 lžíce moučkového cukru
- 150 g bio tvarohu
- 60 g bio másla
- 2 lžíce bio oleje
- špetka soli
- ¼ lžičky mleté bio skořice
Postup
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout. Dýni oloupeme, nastrouháme nahrubo a v pánvičce podusíme s cukrem, skořicí a vanilinovým cukrem doměkka. Těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, pokryjeme podušenou dýní, posypeme mletými oříšky a koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Na závěr můžeme ozdobit šlehačkou.