svačina

Dýňový koláč z tvarohového těsta

Ingredience

Ingredience:

  • 1 bio dýně hokkaido (1,5 kg)
  • 3 lžíce bio cukru
  • 100 g bio mletých oříšků
  • bio vanilinový cukr
  • bio skořice

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky v bio kvalitě
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 150 g bio tvarohu
  • 60 g bio másla
  • 2 lžíce bio oleje
  • špetka soli
  • ¼ lžičky mleté bio skořice

Postup

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout. Dýni oloupeme, nastrouháme nahrubo a v pánvičce podusíme s cukrem, skořicí a vanilinovým cukrem doměkka. Těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, pokryjeme podušenou dýní, posypeme mletými oříšky a koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Na závěr můžeme ozdobit šlehačkou.


Nehodnoceno

Please rate this