večeře

Krkovice na grilu s cibulovým salátem podle Huga Hromase

Ingredience

800g bio vepřové krkovice

200g bio jogurtu

1 větší cibuli

2 stroužky česneku

sůl a pepř podle chuti

hrst listové petrželky

 

Cibulový salát:

500g bio cibule

2 lžíce bio rozinek

2 lžíce bio vinného octa

2 lžíce bio rostlinného oleje

sůl

 

500g menších brambor ve slupce

Postup

Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a marinujeme v jogurtu se solí, pepřem, nastrouhaným česnekem a cibulí. Do marinády můžeme přidat hrst nasekané petrželky.

Oloupanou cibuli nasekáme na tenké plátky, osolíme a promícháme s předem namočenými rozinkami, octem a olejem, promačkáme a necháme asi hodinu odpočinout.

Necháme v grilu odhořet chrastí a drobné větvičky abychom získali větší množství popela.

Rozpálené uhlí zasypeme vrstvou popela a umístíme do něj brambory. Zahrneme druhou vrstvou popela a na něj umístíme několik kusů žhavého uhlí. Popel zajistí, aby se brambory pekly, ale nespálily. Brambory pečeme v popelu, dokud na vpich špejlí nebudou měkké.

Na grilovací jehly napícháme plátky podélně - tedy po délce. Pečeme zprudka nad rozpáleným uhlím z obou stran dozlatova. Na dotek by maso mělo být pevné a pružné - pokud je měkké, je uvnitř ještě syrové.

Podáváme horké brambory zbavené popela, lehce rozmáčknuté, s trochou cibulového salátu a grilovanou krkovicí.


3,82/5 (11)

Please rate this