večeře

Grilovaný květák s marinádou z medu a hořčice

Ingredience

  • bio květák
  • 100 g bio ořechů (např. lískové)
  • 50 g bio vinného octa
  • 2 lžičky bio hořčice
  • stroužek bio česneku
  • bio med
  • sůl, bio pepř

Postup

Nejprve se pusťte do marinády. V míse smíchejte hořčici, ocet, olej a dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a medem. Dále opražte nadrcené oříšky. Květák rozdělte rovnoměrně na čtyři části, mírně osolte, opepřete a potřete zálivkou. Zabalte jej do alobalu a grilujte na mírném ohni rovnoměrně ze všech stran asi 30 minut, dokud nezměkne. Grilovaný květák pak vyjměte z alobalu, opět potřete zálivkou, posypte opraženými oříšky a podávejte.


Nehodnoceno

Please rate this