večeře

Houbová polévka, která zkrášlí vánoční tabuli

Ingredience

  • 200 g bio brambor
  • dvě hrsti bio sušených hub
  • 1 ks bio petržele
  • 1 ks bio cibule
  • čtvrtku bio celeru
  • máslo v bio kvalitě
  • bio hladkou mouku
  • bio smetanu
  • asi 1,5 l vody
  • bio kmín
  • sůl

Postup

Doporučujeme začít s přípravou vývaru. Nejprve si očistěte a najemno nakrájejte zeleninu. Houby poduste na másle se špetkou kmínu. K nim přidejte zeleninu, kterou také krátce orestujte a celou směs zalijte vodou. Ze zbylého másla si vytvořte jíšku. Na menším plameni v malém hrnci rozehřejte máslo a postupně přidávejte mouku. Doporučujeme ji udělat tak hustou, jak hustou chcete polévku. K jíšce nakonec přidejte smetanu a vše promíchejte, dokud se suroviny nespojí a hmota nezhoustne. Poté přidejte k vývaru a vše znovu důkladně zamíchejte, aby se ingredience spojily. Na závěr dochuťte.


Nehodnoceno

Please rate this