oběd
Houbový kuba – klasika, která skvěle zapadne i do moderního vánočního menu
Ingredience
500 g bio pohankových krup
bio sušené houby (množství dle libosti)
vanička čerstvých bio žampionů
1 bio cibule
2 stroužky bio česneku
1 bio mrkev (nemusí být)
lžička sušené bio majoránky
lžička mletého bio kmínu
čerstvá bio petrželka
sůl a bio pepř
lžíce bio sádla
Postup
Kroupy i sušené houby dopředu namočte zvlášť do vody – ideálně přes noc. Obojí pak uvařte do měkka. V hrnci na sádle orestujte cibulku, nadrobno nakrájenou mrkev i česnek. Jakmile vše zezlátne, přidejte kroupy, houby a dochuťte kořením i bylinkami. Vše pořádně promíchejte a přendejte do předem vymazaného pekáče. V předehřáté troubě pečte zhruba 20 minut na 180 stupňů. Podávejte s podušenými žampiony a posypané čerstvou petrželkou.