oběd

Houbový kuba – klasika, která skvěle zapadne i do moderního vánočního menu

Ingredience

500 g bio pohankových krup

bio sušené houby (množství dle libosti)

vanička čerstvých bio žampionů

1 bio cibule

2 stroužky bio česneku

1 bio mrkev (nemusí být)

lžička sušené bio majoránky

lžička mletého bio kmínu

čerstvá bio petrželka

sůl a bio pepř

lžíce bio sádla

Postup

Kroupy i sušené houby dopředu namočte zvlášť do vody – ideálně přes noc. Obojí pak uvařte do měkka. V hrnci na sádle orestujte cibulku, nadrobno nakrájenou mrkev i česnek. Jakmile vše zezlátne, přidejte kroupy, houby a dochuťte kořením i bylinkami. Vše pořádně promíchejte a přendejte do předem vymazaného pekáče. V předehřáté troubě pečte zhruba 20 minut na 180 stupňů. Podávejte s podušenými žampiony a posypané čerstvou petrželkou.


Nehodnoceno

Please rate this