svačina

Hruškovo-pomerančový pečený čaj

Ingredience

  • bio pomeranč
  • 2 bio hrušky
  • bio skořice
  • bio hřebíček
  • šťáva z bio citronu
  • 2 ks bio cukru
  • lžíce bio třtinového cukru
  • 1 dcl rumu

Postup

Pomeranče a hrušky opláchněte, zbavte slupek a hrušky také jádřinců. Ovoce nakrájejte na malé kostičky, vložte do misky, přidejte cukr, rum, koření, citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Směs rozložte na pekáč a pečte při teplotě 180 stupňů přibližně 60 minut. Po vyjmutí z trouby naplňte vymyté sklenice směsí, pečlivě uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte přibližně 8 hodin odpočívat. Pro finální přípravu čaje dejte do hrnečku dvě lžičky zavařené směsi, zalijte vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat a podávejte.


Nehodnoceno

Please rate this