svačina
Hrušky plněné plísňovým sýrem
Ingredience
- 4 ks bio hrušek
- 200 g bio plísňového sýra typu niva
- hrst bio vlašských ořechů
- lžíce bio třtinového cukru
- bio hřebíček
- šťáva z bio citronu
- bio máslo
- 250 ml vody
Postup
Vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou povařte v hrnci asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Hrušky oloupejte, rozkrojte na půlky a zbavte jádřinců. Vložte do připravené vody s kořením a chvíli společně povařte. Dejte pozor, aby se hrušky zcela nerozpadly. Poté je vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Následně vyšlehejte změklé máslo a smíchejte se sýrem. Nakonec hrušky naplňte sýrovým krémem a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Pro hezký efekt můžete ještě dozdobit vanilkou a badyánem.