svačina

Hrušky plněné plísňovým sýrem

Ingredience

  • 4 ks bio hrušek
  • 200 g bio plísňového sýra typu niva
  • hrst bio vlašských ořechů
  • lžíce bio třtinového cukru
  • bio hřebíček
  • šťáva z bio citronu
  • bio máslo
  • 250 ml vody

Postup

Vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou povařte v hrnci asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Hrušky oloupejte, rozkrojte na půlky a zbavte jádřinců. Vložte do připravené vody s kořením a chvíli společně povařte. Dejte pozor, aby se hrušky zcela nerozpadly. Poté je vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Následně vyšlehejte změklé máslo a smíchejte se sýrem. Nakonec hrušky naplňte sýrovým krémem a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Pro hezký efekt můžete ještě dozdobit vanilkou a badyánem.


Nehodnoceno

Please rate this