snídaně
Jablečný džem provoněný skořicí
Ingredience
- asi 1 kg oloupaných bio jablek, nakrájených na kostičky
- 40 ml šťávy z bio citrónu
- kůra z jednoho bio citrónu
- 120 g bio třtinového cukru
- 200 ml bio jablečného moštu
- 1 sáček bio vanilkového cukru
- 1 lžička bio mleté skořice
Postup
Do většího hrnce přidejte jablečný džus, citrónovou šťávu, kůru, cukry a skořici. Nakonec vmíchejte také jablíčka. Směs přiveďte k varu a nechte vařit přibližně čtvrt hodiny. Následně snižte teplotu a vařte dalších 15 minut, dokud směs nezhoustne. Horký džem přelijte do sklenic, dobře uzavřete a nechte zcela vychladnout. Doporučujeme skladovat v chladu a tmavé místnosti.