snídaně

Jablečný džem provoněný skořicí

Ingredience

  • asi 1 kg oloupaných bio jablek, nakrájených na kostičky
  • 40 ml šťávy z bio citrónu
  • kůra z jednoho bio citrónu
  • 120 g bio třtinového cukru
  • 200 ml bio jablečného moštu
  • 1 sáček bio vanilkového cukru
  • 1 lžička bio mleté skořice

Postup

Do většího hrnce přidejte jablečný džus, citrónovou šťávu, kůru, cukry a skořici. Nakonec vmíchejte také jablíčka. Směs přiveďte k varu a nechte vařit přibližně čtvrt hodiny. Následně snižte teplotu a vařte dalších 15 minut, dokud směs nezhoustne. Horký džem přelijte do sklenic, dobře uzavřete a nechte zcela vychladnout. Doporučujeme skladovat v chladu a tmavé místnosti.


Nehodnoceno

Please rate this