snídaně

Jogurt s dýňovou granolou

Ingredience

  • 1 menší bio máslová dýně
  • 200 g bio jogurtu
  • lžíce bio medu
  • 3 lžíce granoly

Postup

Nejdřív se pusťte do dýňového pyré, které si připravíte den předem. Troubu předehřejte na 200 stupňů, dýni omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vydlabejte. Plech vyložte pečicím papírem, poklaďte nakrájenou dýní a pečte v troubě asi 45 minut. Poté ještě teplou dýni rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nevznikne hladké pyré. Podle potřeby můžete naředit vodou, aby bylo pyré jemnější, nebo naopak propasírovat přes síto, pokud se vám zdá konzistence příliš vodnatá.

Na dno sklenice vrstvěte nejprve jogurt, poté granolu, dvě lžíce pyré, a nakonec ještě jednu vrstvu granoly. Oslaďte lžící medu, nechte vychladit a podávejte. Zbylé dýňové pyré uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici nebo v mrazáku. Až budete zase řádit v kuchyni, můžete ho využít do polévky nebo do nejrůznějších dýňových moučníků.


Nehodnoceno

Please rate this