oběd

Karbanátek z BIO hovězího podle Huga Hromase

Ingredience

500g bio mletého hovězího krku

sůl a bio pepř

1kg bio červené papriky

2 stroužky bio česneku

hrst sekané bio petrželky

200g bio ovčího sýra

200g bio zakysané smetany

2 hrsti zelených bylin nebo bio salátu

4 bulky

Postup

Mleté maso smísíme se solí a pepřem, utřeným stroužkem česneku a nasekanou petrželkou. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostky a zamícháme do směsi mletého masa. Nad rozpáleným grilem opálíme papriky ze všech stran dočerna a necháme je krátce vychladnout. Oloupeme zčernalou slupku a pečené papriky zbavíme semeníku. Upečenou dužinu nasekáme nožem nadrobno.

Z mletého masa zformujeme čtyři koule a „rozplácneme“ je na tvar karbanátku silného asi tři centimetry. Grilujeme je nad rozpáleným dřevěným uhlím. Jakmile na spodní straně zezlátnou a tzv. se pouštějí roštu (už se nelepí), obrátíme a pečeme z druhé strany.

Rozkrojíme si bulky a opečeme z vnitřní strany. Na spodní polovinu bulky dáme lžíci zakysané smetany, na kterou položíme směs bylin nebo zeleného salátu, přidáme upečený karbanátek a na něj lžíci pečené nasekané papriky. Uzavřeme druhou polovinou bulky a podáváme ještě horké.


3,82/5 (11)

Please rate this