svačina
Opečená bagetka s krémovým sýrem a hruškami
Ingredience
- bio bagetka
- 2 lžíce bio olivového oleje
- 2 bio hrušky
- hrst bio vlašských ořechů
- hrst bio lískových ořechů
- 300 g bio čerstvého sýra typu ricotta
- lžíce bio medu
Postup
Bagetku nakrájejte na plátky, které z obou stran potřete olivovým olejem a rozložte je na plech vystlaný pečicím papírem. Při teplotě 180 stupňů je pečte v troubě přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Hrušky omyjte, rozkrojte napůl, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi si rozehřejte máslo, hrušky orestujte a přidejte nahrubo nasekané vlašské a lískové ořechy. Opečené bagetky potřete sýrem smíchaným s medem, poklaďte hruškami s ořechy a podávejte.