oběd

Pohankové rizoto s pečenou mrkví a bazalkou

Ingredience

Na rizoto:

  • 400 g bio pohankových krup
  • 1 ks bio šalotky
  • 2 stroužky bio česneku
  • 100 g bio másla
  • 600 ml bio vývaru
  • hrst bio bazalky
  • sůl a bio pepř na dochucení

Na mrkev:

  • svazek bio mrkví
  • 4 polévkové lžíce bio extra panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce bio medu
  • hrst bio rozmarýnu
  • šťáva z půlky bio citrónu
  • sůl a bio pepř na dochucení

Postup

Šalotku i česnek oloupeme a nakrájíme najemno, poté přidáme do hrnce s rozpuštěným máslem a smažíme. Poté zalijeme vývarem a přisypeme pohanku a vaříme doměkka asi čtvrt hodiny. Mezitím si přichystáme mrkev, kterou oloupeme a zbavíme natě. V misce si smícháme olej, med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Mrkev rozkrojíme napůl a potřeme připravenou směsí. Poté ji rozložíme na plech spolu s rozmarýnem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 45 minut. Podáváme s čerstvou bazalkou a zakápneme olivovým olejem.


Nehodnoceno

Please rate this