večeře

Salát z kuskusu s kuřecím masem a karamelizovanou hruškou

Ingredience

1 hrnek bio kuskusu

2 bio kuřecí prsa

hrst bio salátu (hlávkový, rukola, polníček apod.)

1 bio hruška

2 lžíce bio zakysané smetany

šťáva z bio citronu

lžička bio olivového oleje

lžička bio slunečnicového oleje

kousek bio másla

1 lžíce bio cukru

sůl, bio pepř

Postup

Na pánvi s troškou rozpáleného slunečnicového oleje si osmahněte na kousky rozkrájená, osolená a opepřená kuřecí prsa. Mezitím si připravte kuskus dle návodu. Osolte jej, zakápněte olivovým olejem, troškou citronové šťávy a zakysanou smetanou – důkladně promíchejte. Připravený kuskus následně smíchejte s masem a přidejte salát. Na tenké plátky nakrájenou hrušku opečte na troše másla a přisypte cukr. Nechte vše chvíli zkaramelizovat. Směs s kuskusem, masem a salátem přendejte na talíř, navrch vyskládejte tenké měsíčky opečené hrušky a podávejte s dobrým bílým vínem!


Nehodnoceno

Please rate this