Salát z kuskusu s kuřecím masem a karamelizovanou hruškou
Ingredience
1 hrnek bio kuskusu
2 bio kuřecí prsa
hrst bio salátu (hlávkový, rukola, polníček apod.)
1 bio hruška
2 lžíce bio zakysané smetany
šťáva z bio citronu
lžička bio olivového oleje
lžička bio slunečnicového oleje
kousek bio másla
1 lžíce bio cukru
sůl, bio pepř
Postup
Na pánvi s troškou rozpáleného slunečnicového oleje si osmahněte na kousky rozkrájená, osolená a opepřená kuřecí prsa. Mezitím si připravte kuskus dle návodu. Osolte jej, zakápněte olivovým olejem, troškou citronové šťávy a zakysanou smetanou – důkladně promíchejte. Připravený kuskus následně smíchejte s masem a přidejte salát. Na tenké plátky nakrájenou hrušku opečte na troše másla a přisypte cukr. Nechte vše chvíli zkaramelizovat. Směs s kuskusem, masem a salátem přendejte na talíř, navrch vyskládejte tenké měsíčky opečené hrušky a podávejte s dobrým bílým vínem!