oběd

Špenátová polévka

Ingredience

  • 50 g bio másla
  • 1 bio cibule
  • 2 stroužky bio česneku
  • 1 bio brambora
  • 450 ml bio kuřecího vývaru
  • 500 ml bio mléka
  • 500 g čerstvého bio špenátu
  • kůra z bio citronu
  • sůl, bio pepř, bio muškátový oříšek

lžíce bio zakysané smetany

Postup

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli, 5 minut opékejte a vmíchejte česnek. Zalijte vývarem, přidejte nakrájenou bramboru a nechte 10 minut probublávat, dokud kousky brambory částečně nezměknou. Poté přilijte mléko a opět povařte. Dále vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Vařte 15 minut, nechte vychladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu a opět rozmixujte. Polévku okořeňte dle chuti a podávejte se lžící zakysané smetany.


Nehodnoceno

Please rate this