oběd
Špenátová polévka
Ingredience
- 50 g bio másla
- 1 bio cibule
- 2 stroužky bio česneku
- 1 bio brambora
- 450 ml bio kuřecího vývaru
- 500 ml bio mléka
- 500 g čerstvého bio špenátu
- kůra z bio citronu
- sůl, bio pepř, bio muškátový oříšek
lžíce bio zakysané smetany
Postup
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli, 5 minut opékejte a vmíchejte česnek. Zalijte vývarem, přidejte nakrájenou bramboru a nechte 10 minut probublávat, dokud kousky brambory částečně nezměknou. Poté přilijte mléko a opět povařte. Dále vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Vařte 15 minut, nechte vychladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu a opět rozmixujte. Polévku okořeňte dle chuti a podávejte se lžící zakysané smetany.