svačina

Tradiční mrkvový koláč

Ingredience

  • 2 hrnky bio třtinového cukru
  • 2 hrnky mouky v bio kvalitě (polohrubá)
  • 8 ks bio mrkve
  • 4 ks bio vejce
  • 1 hrnek nasekaných bio vlašských ořechů
  • 1 a 1/4 hrnku bio rostlinného oleje
  • 2 lžičky bio javorového sirupu
  • 1lžíce bio medu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky bio kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky bio mleté́ skořice

Na krém:

  • 500 g bio čerstvého smetanového sýru
  • 1 hrnek bio třtinového cukru
  • 2 lžíce bio másla
  • 1 lžička bio javorového sirupu
  • šťáva z 1 bio citronu

Postup

Troubu si předehřejte na 175 stupňů. Do jedné mísy přidejte postupně vejce, cukr, med a javorový́ sirup. Vše dobře promíchejte. Ve druhé míse smíchejte všechny suché přísady, které posléze postupně přidávejte k první směsi. Až se ingredience propojí, přidejte olej, nastrouhanou mrkev a také oříšky. Hotové těsto vložte do vymazané formy. Pečte asi jednu hodinu. Mezitím si připravte krém. Smetanový sýr a všechny další přísady přidávejte postupně do mísy a vše dobře promíchejte, dokud nevznikne hebký krém.

Jakmile dort dopečete, nechte ho vychladnout a poté jej podélně rozkrojte.  Jednu část potřete krémem a přiklopte druhým dílem. Krém doporučujeme přidat i na vrch dortu a pokud vám ještě trocha zůstane, můžete jím ozdobit i boky a přidat oříšky.


Nehodnoceno

Please rate this