večeře
Výtečná hrachovka se slaninou a krutony
Ingredience
- asi 200 g bio hrachu
- asi 100 g slaniny v bio kvalitě
- 4 stroužky bio česneku
- 1 ks bio cibule
- 4 lžíce bio sádla
- 1 l bio vývaru
- hrst bio majoránky
- sůl
- bio pepř
- pečivo v bio kvalitě na krutony
Postup
Hrách opláchněte a namočte ve studené vodě na několik hodin – ideálně den dopředu. Cibuli čistěte a nakrájejte na kostky, slaninu také. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte hrnec se sádlem a smažte nejprve slaninu a po chvilce přidejte cibuli. Později vložte česnek. Asi po dvou minutách přidejte hrách a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud nezměkne. Následně polévku rozmixujte. Dochuťte, solí, pepřem a majoránkou.
Pečivo nakrájejte na kostičky a na suché pánvi smažte dozlatova. A pokud byste chtěli být opravdu kreativní, můžete z pečiva namísto kostiček vykrojit třeba hvězdičky.