večeře

Výtečná hrachovka se slaninou a krutony

Ingredience

  • asi 200 g bio hrachu
  • asi 100 g slaniny v bio kvalitě
  • 4 stroužky bio česneku
  • 1 ks bio cibule
  • 4 lžíce bio sádla
  • 1 l bio vývaru
  • hrst bio majoránky
  • sůl
  • bio pepř
  • pečivo v bio kvalitě na krutony

Postup

Hrách opláchněte a namočte ve studené vodě na několik hodin – ideálně den dopředu. Cibuli čistěte a nakrájejte na kostky, slaninu také. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte hrnec se sádlem a smažte nejprve slaninu a po chvilce přidejte cibuli. Později vložte česnek. Asi po dvou minutách přidejte hrách a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud nezměkne. Následně polévku rozmixujte. Dochuťte, solí, pepřem a majoránkou.

Pečivo nakrájejte na kostičky a na suché pánvi smažte dozlatova. A pokud byste chtěli být opravdu kreativní, můžete z pečiva namísto kostiček vykrojit třeba hvězdičky.


Nehodnoceno

Please rate this