snídaně
Výtečný dýňový koláč s jablky a skořicí
Ingredience
Ingredience na náplň:
- 400 g bio dýně
- 1-2 bio jablka (podle velikosti)
- citronová kůra z bio citronu
- bio mandle
- bio skořice
- bio cukr dle chut
Na těsto:
- 225 g bio hladké mouky
- 135 g bio másla
- 1,5 lžičky prášku do pečiva v bio kvalitě
- 3 lžíce vody
- 3 lžíce bio cukru
- sůl
Postup
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a kůru, skořici a uvaříme na kaši. Mezitím z mouky, másla, špetky soli, cukru, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, pokryjeme dýňovou náplní, posypeme nasekanými mandlemi a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 40 minut na 180 °C. Vychladlý koláč posypeme cukrem a poté servírujeme.