snídaně

Výtečný dýňový koláč s jablky a skořicí

Ingredience

Ingredience na náplň:

  • 400 g bio dýně
  • 1-2 bio jablka (podle velikosti)
  • citronová kůra z bio citronu
  • bio mandle
  • bio skořice
  • bio cukr dle chut

Na těsto:

  • 225 g bio hladké mouky
  • 135 g bio másla
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva v bio kvalitě
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce bio cukru
  • sůl

Postup

Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a kůru, skořici a uvaříme na kaši. Mezitím z mouky, másla, špetky soli, cukru, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, pokryjeme dýňovou náplní, posypeme nasekanými mandlemi a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 40 minut na 180 °C. Vychladlý koláč posypeme cukrem a poté servírujeme.


Nehodnoceno

Please rate this